Blog

Světová klubová výstava Salzburg 19.5.2012

24.05.2012 19:35

V Salzburgu bylo krásně a vedro. Jeli jsme v kombíku 4 lidé a 3 aplíci, takže bylo veselo. Ubytování nám a stovkám dalším pejskařům poskytl příjemný kemp Camping Schloss Aigen v Salzburgu. Psů tam bylo spousta, ale naši aplíci byli nejhlasitější!  Gaston spal s paničkou ve stanu, Arka hlídala u spacáku, aby jí někdo paničku neukradl a naše Fleur zase hlídala auto v kufru.  Sobotní den byl ve znamení výstavy v Anifu - nebyla to jen naše klubovka, ale i spousty dalších plemen a bylo tam opravdu hodně rušno. Pokud ještě někdy do Rakouska na klubovku, jedině na výhradní švýcarských salaší! Nicméně, potkali jsme spoustu krásných aplíků včetně našeho příbuzného Malvina, který žije ve Finsku, a jeho sympatickou majitelku, potkali jsme i české aplíky Beatrix, Adsiku a Tessu.  Vystavení se Fleur nepovedlo, bylo jí velké vedro, měla málo životního prostoru a tak byla kapku nevrlá. Přesto jsme cesty nelitovali, zbytek víkendu jsme strávili výletem po okolí i po centru nádherného města Salzburg, obešli hrad, prošli historické uličky a při zpáteční cestě se pokochali výhledem na Mondsee.Zpáteční cesta byla náročná. Arka, která je zvyklá cestovat dlouhé cesty, v klidu pospávala v kennelce. Zato Gaston se snažil proniknout zdí a Fleur ustlat si na řadící páce...a spala a spala:-)

 

 

 

Tři roky

24.04.2012 23:43

Čas neuvěřitelně letí a odnáší nenávratně nemotorné krůčky štěněte, které hned při příjezdu do rodiny zahájilo své entréé slavně pádem do bazénu,  puberťácké měsíce dalo své rodince pěkně sežrat a najednou tu máme tříletou psí slečnu. Krásné narozeniny!

Agility - trénink druhý

22.04.2012 22:24

Dneska jsme dali i lavičku a Fleur je na nás moc rychlá, panička musí zatrénovat!

Agility

16.04.2012 22:32

Přihlásili jsme se do Sedlce u Mikulova do začátečnického kurzu agility a v neděli zajeli na první trénink. Plocha pro trénink je  v příjemném prostředí na plácku u fotbalového hřiště. Sešlo se nás určitě 10-15  psů se svými lidmi. Kromě našeho aplíka, jedné borderky a jednoho ovčáka jsou ostatní agiliťáci spíše menší psíci, čivavy, krysaříci, yorkové či pudlíci. Fleur na začátku blafala na  všechny kolem a předváděla svou obvyklou hru, jak všechny sežere, ale brzo ji to unavilo a dala pokoj. Jak zjistila, že se může vyřádit v tunelu, nadšeně se zapojila s takovou razancí, že na tunel jsme museli přidat zátěže, aby se nepřemístil spolu s ní. Už se těšíme na příště, bylo to moc fajn!

Odložení bonitace

26.03.2012 09:40

O víkendu jsme byli v Mladé Boleslavi na bonitaci.

Ta se sestává z dvou částí. První je měření. Druhá část je podobná, jako výstava - předvedení, postoj, ukázka zubů atd.  Zatímco s druhou částí bychom asi potíž neměli, naše potvůrka se změřit nechtěla nechat a tak nám bonitaci odložili na podzim, kdy zkusíme nějak víc natrénovat. I přes tento dílčí neúspěch bylo fajn vidět ostatní bonitované aplíky, z nichž spoustu známe.  V autě s námi jela Arka z Brunšova s paničkou, takže jsme si udělali i pohodovou společnou večeři před bonitací a  po cestě zpět hezké zastávky po cestě v historické Čáslavi  www.kralovske-mesto-caslav.cz/fotogalerie/kostel-petra-pavla

a aspoň zvenku jsme si prohlédli krásný kostel Sv. Jakuba v Církvicích www.hrady.cz/index.php?OID=2455.

Arka prošla bonitací s výborným výsledkem, takže psí kámošce gratulujeme ( ale i všem ostatním, kteří to mají za sebou!)

Po návratu byla Fleur šťastná, že je doma, pořádně se vyspala v boudě, prohnala po polích místní myši a  rozkousala pár klacků  na třísky jen tak z čiré radosti z domácího prostředí. Paničky byly taky pěkně unavené a spaly jako dudek.

Mazel domácí

20.03.2012 15:28

Kdo zná našeho rapla, jakým tempem dokáže raplit, běhat, skákat, škodit a vyvádět, doma by ho nepoznal!

Vyšetření DKK

13.03.2012 09:35

Na nedávné výstavě jsme se potkali s naší paní chovatelkou a shodli se, že na případná první štěňátka je letos už čas. Rodinná rada, která se sesedla, měla spoustu dobrých důvodů (od náročného studia některých členů rodiny, po náročnou práci jiných členů), aby nápad na rozšíření rodiny o štěňata a strasti i radosti s nimi spojená zamítla. Přesto nám to nedalo a přihlásili jsme se na jarní bonitaci a vyšetření kloubů. Tak trochu jsme to nechali na osudu. Vyjdou vůbec klouby dobře? třeba ne a bude rozhodnuto za nás. Nicméně, vyšetření DKK ukázalo nejlepší možné hodnoty kyčlí i loktů. Jak víme od paní chovatelky, i další sourozenci naší Fleur mají výborné hodnoty, takže dobré genetické předpoklady pro zdravé klouby jsou nadějné i pro případné potomky.... Takže, byť o štěňátkách vůbec není rozhodnuto, na bonitaci jedeme a pomulu se rozhlížíme, kde je jaký pěkný pes a zda založit chovnou stanici či ne... a kde se dají v okolí sehnat hobliny...Prostě možná se nám nějaká ta štěňátka z podzima vylíhnou, uvidíme!

Mimochodem DKK vyšetření jsme absolvovali u pana MVDr. Snášila v Brně, který rentgen provedl rychle, hladce a bez sebemenšího stresování. S aplíky se zjevně zná, protože věděl, jak na ně, snímek  také v nejbližsí možné době vyhodnotil.  Psice se za cca půl hodinky z rychlé narkózy probrala a ještě do večera byla úplně cizím, hodným, laxním a pomalým plyšákem pospávajícím u gauče. Bylo to s tím cizím psem pěkné a klidné:-) ale vydrželo to jen do rána, to už jsme měli Fleur v obvyklé kondici zpět:-).

Bahno, bahno, línání

28.02.2012 13:44

Jaro je za dveřmi, přátelé! Kdybyste si nebyli jisti, zeptejte se u nás. Nejen že pukají ledy na Jihlavce, ale  Fleur se pustila se do línání.  V dávných dobách by se z vyčesané podsady dala upříst vlna na tři svetry, v dnešním atomovém věku končí v popelnici. Aby uklízení nebylo moc jednoduché, k chlupům se přidalo bahno, které je aktuálně všude kolem. A když se líná, tak je chuť k jídlu, takže včera jsme udělali velkou chybu, že načatý pytel s krmením a pes zůstali nedopatřením sami ve stejné místnosti - to co ubylo, určitě nebyla jednodenní krmná dávka!

Výlet do Lednice

10.02.2012 21:56

V zámeckém parku zamrzly rybníky a dá se krásně bruslit s výhledem na minaret a zámek.

Začíná další rok

01.01.2012 13:51

A je tu další rok. Fleur je pevnou součástí naší rodiny a už to není žádný psí puberťák. Elánu, síly a chutě do práce a skopičin má ovšem pořád hodně. Užřívá si každou vycházku, výlet, na cvičáku je nadšená z toho, že může předvést co umí. Už ji nevyvedl z míry ani silvestrovský ruch a ohňostroje, v klidu je prospala. Stejně tak si zvykla na rány z pušky a nijak zvlášť ji nezneklidňují: bydlíme na venkově, kde občasné výstřely myslivců v lese nebo hlídačů vinohradů na špačky patří k běžnému životu. V lednu plánujeme účast na mezinárodní výstavě v Brně a poté bonitaci. Tak ať je tento rok úspěšný!

<< 1 | 2 | 3 >>

vzpomínky na výstavu Salzburg