Blog

Jarní výlet na Pálavu s aply-raply

16.04.2018 10:28

Bylo to prostě báječné,  hromada štěkotu a zakroucených ocásků najednou!

Zima 2018 - zimní Pálava a běžkování na Pasekách

16.04.2018 10:07

Klubová výstava KSSP v Rožnově pod Radhoštěm

11.05.2013 14:00

Na výstavu jsme se vypravili v sestavě tří paniček s třemi aplíky. Páteční cesta byla fajn a dojeli jsme v teple a za slunce, ubytovali se v příjemném kempu kousek od výstavního prostoru. To bylo ovšem naposledy, co jsme slunce viděli....Sobota i neděle byly ve znamení mokrých psů i lidí, běhalo se v blátě. Přesto byla atmosféra příjemná, nejen kvůli milým setkáním, ale i s ohledem na opravdu přátelskou a příjemnou paní rozhodčí, která naše divochy aplíky posuzovala.  Mokrá Fleur si vyběhala hezký titul V1, CAC  v otevřené třídě a pro paničku skládací židličku. 

Krajská výstava Vyškov

27.04.2013 14:01

Výstava byla v Dražovicích, krásném prostředí, běhalo se venku a byly jen 4 kruhy.  Aplíci jsme se sešli 4, ale každý v jiné třídě. Proto pro Fleur bylo docela snadné si ulovit vítěze té své třídy. Panu rozhodčímu se líbila, ale trochu vrtěl hlavou nad temperamentem. Nechápu proč:-) Fleur ho vůbec nekousla, zuby ukázala a jen si trochu otevřela ústa, no bodejť, přece se nebude kamarádit s cizíma jen tak bez piškotku, takové podezřelé příchozí musí aspoň trochu zahlásit jako správný hlídač.  Zaběhli jsme si i s Bonny ( Abora) o krajského vítěze a toho si vyběhla Bonča. Výstavu jsme završili společnou kávou a skupinovou fotkou 4 aplíků, která je dost dynamická.

Protože bylo horko, zajeli jsme pak s Fleur na zkoušku k Vyškovskému rybníku, kde je moc pěkný vstup do vody pro psa i lavička pro paničku. Bohužel taky nějaké ty voňavé leklé ryby, ale naštěstí se pach další koupelí smyl.  Po ochlazení jsme si zašli do vyškovského Zoo a kupodivu se to obešlo bez štěkotu. Fleur se trochu bála irbisů, kteří hlasitě křičeli, pštrosů a nejvíc velkého králíka, který na ni z králíkárny zadupal. Naopak před Fleruší se schovávali nosáli a jejich matka  běhala k mříži a dávala jasně najevo, že jen přes její mrtvolu!

Po cestě do Brna jsme ještě zašli za kamarády na baseballové hřiště na kávu a večer  náročný den završili v místní hospůdce u piva, kde Fleur za odměnu dostala rybí zbytky.

Myslím, že je unavená doteď - celou neděli preferovala polohu ležmo a tvářila se, jako by neuměla ani běhat!

jaro je tady

19.04.2013 14:20

...feňule líná, ptáci na rybnících  a řece v okolí zpívají o sto šest,  v řece teče spousta vody a aplík už se prvně vykoupal a pak šel s pány na pivo. Vody bylo hodně, tak oproti letním bombám tentokrát vstup do vody byl velmi váhavý!

Vánoce 2012

02.01.2013 11:37

...dárečky očuchané pod stromečkem, vycházky, společné válení u televize a silvestrovský výlet na Dívčí hrady ( Pálava)

Hárání

02.01.2013 11:28

V prosinci Fleur hárala, takže jsme opět odháněli mraky nevhodných nápadníků - jezevčíci, vořeši a jiná směs. Fleur se líbili ve vhodný čas všichni:-(

Sraz appenzellských salašnických psů

30.08.2012 00:00

už poněkolikáté skvělá akce, kde se potkají aplíci všehu druhu, vyzkoušejí si spolu se svými pány různé hrátky a zábavy, majitelé se leccos naučí a navíc super pobaví! Více na stránkách organizátorky www.czechtricolor.cz/cs/akce-s-appenzellem/iv-apz-cup-2012.html

Letní prázdniny 2012

27.08.2012 10:53

Na léto jsme měli plno plánů:-)

Agility tréninky - splněno na 10%, protože valná většina tréninků bohužel probíhala ve všední dny v době, kdy ještě fixuju obrazovku PC pohledem.

Výcvik - veleúspěšný, aplík si nás přes prázdniny daleko lépe ochočil a panička poslouchá na první štěk:-).

Přestěhovat psí boudu - nesplněno vůbec, protože čeká na silné muže pro přepravu ( hlaste se)

Vypěstovat silný trávník - splněno na 50%, tráva vyrostla mizerná a proto je stále ukryta ve "voliéře" před naším milým rychlým bagrem zvaným aplík, který ji jedním během dokonale přeryje.

Natřít vrata - splněno na 110%, krom vrat je trochu bleděmodrý i aplík, takže plán překročen

Nabílit chlívek a garáž - 110% ze stejných důvodů jako výše. Vápno šlo ovšem z aplíka vymýt líp než bleděmodrá syntetika na kov.

Sportovní a hubnoucí předsevzetí :-) no comment. Koneckonců prázdniny jsou určeny ke grilování a pití piva na terásce s aplíkem pod židlí!

...

Užívání prázdnin:  splněno!  I my lidi jsme byli asi pětkrát na koupališti! většinou ovšem vybíráme destinace divočejší, aby psík nestrádal tím, že na koupák nesmí.Ostatně aplík se má  nejlíp, v řece denně. Bohužel po koupeli není čistý, protože  miluje následné vyválení v trávě či hlíně.  Dopřáli jsme si hojně i dalších letních radostí, jako letní kino ( Okresní přebor) s dekou přes kolena a vychlazenou jedenáctkou pod židlí, hromady zmrzliny, koláče z ostružin či rybízu,  cuketovou hojnost všeho druhu a rajčatové orgie.

 

Krásné léto...ještě pár dní všem!

Hárání

21.06.2012 15:16

Dva dny po návratu ze Salzburgu se do toho Fleur pustila a teprve nedávno smečka voříšků opustila naše vrata. Sláva, zase budou procházky víc na volno, což při hárání opravdu neriskujeme:-)

1 | 2 | 3 >>

vzpomínky na výstavu Salzburg